Sůl v koření

Poslední dobou je téma „Sůl v kořenících směsích“ velmi diskutované. Padají obvinění, že výrobci vydělávají tím, že do směsí přidávají sůl. Někteří lidé dávají přednost směsím bez soli. Mnoho jich naopak dává přednost směsím se solí. Nebudeme říkat jestli sůl ano, či ne. Dobrý prodejce by měl umět nabídnout obě varianty, aby si mohl zákazník vybrat. Argument , že obchodníci na soli vydělávají je dost zavádějící. Některé kořenící směsi můžete například na internetu zakoupit od 26,- do 55,- za 100g. Stejné balení, stejný výrobce, stejný obsah soli. Tak že se nabízí otázka, co je to, co kořenící směsi prodražuje, je to opravdu sůl?

Většina výrobců se snaží míchat směsi tak, aby byla jejich chuť vyvážená. Je to logické, konkurence je velká a každý dobrý obchodník chce, aby se jeho zákazníci vraceli. Jistě se najdou na trhu i směsi s vysokým podílem soli, ale většinou se její obsah pohybuje kolem 30% – 40% A maso bez soli bude asi chutnat málokomu. Pochopitelně není dobré to se solí, ale ani s kořením přehánět. Při grilování a marinování stačí maso směsí pouze lehce potřít, není třeba ho v koření koupat.  Proto neházejme všechny směsi se solí do jednoho pytle. Na soli není nic špatného, jen se to s ní nesmí přehánět. V našem e-shopu www.prodejkoreni.cz najdete velké množstvím kořenících směsím na maso a můžete si vybrat se solí, bez soli, s glutamanem, bez glutamanu, bez soli i glutamanu. U nás má zákazník vždy možnost volby.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky