KORIANDR

KORIANDR

Koriandr připomíná svou chutí směs šalvěje a pomerančové kůry. Přidává se k zelí a luštěninám. Díky svému aroma je využíván v gruzínské nebo latinskoamerické kuchyni. Lístky koriandru se pak nejvíce používají v thajské, indické ale hlavně v mexické kuchyni. Tam se přidávají do ostrých i jemných omáček i dresingů. V mletém stavu se může přidat do perníků a jiného péči.

Dá se říct, že koriandr můžeme použít všude tam, kde kmín. Při zavařování zelí a okurek, přidat jej můžete i na maso, nebo na dušenou zeleninu a luštěniny. Je součástí mnoha grilovacích směsí.
Zlepšuje trávení masa a luštěnin. Pomáhá při potížích s játry, žlučníkem a slezinou. Tlumí nadýmání a pomáhá léčit záněty kloubů a revmatizmus. Pomáhá i při migréně.
– Při nechutenství a slabém trávení: žvýkejte 2x denně půl kávové lžičky koriandru asi 1 minutu, pak vyplivněte.
– Při migréně: Roztlučte v hmoždíři 1 polévkovou lžíci koriandru a zalijte 1/2 l. vody. Přiveďte k varu a ztlumte oheň. Nechte ještě 15 min. na malém plameni, přefiltrujte, oslaďte medem a pijte 2x denně šálek.
– Při rekonvalescenci a pocitech slabosti:Kořeňte své pokrmy koriandrem ze začátku denně, později 3x v týdnu.

 

Toto zboží najdete v naší nabídce e shop.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky