KMÍN
Jeho typická mírně pálivá chuť a intenzivní aroma se využívá k hodně tučným nebo těžce stravitelným jídlům: ke kořenění brambor a pokrmů z nich, do zelí či kapusty, polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci. Nelze jej opominout ani při výrobě chleba a pečiva. Hodí se dokonce i k přípravě sladkostí. Používá se i při výrobě likérů (kmínka a bylinné likéry)
Kmín je ideálním kořením při většině žaludečních potížích. Při křečích, nadýmání, kolikách. Odstraňuje zápach z úst, vylepšuje dech a dokonce může zredukovat i pach česneku v ústech. Povzbuzuje trávení. Pomáhá při potížích s dýcháním.
– Při nadýmání, kolikách a křečích: do 1 šálku středně silného černého čaje dejte na špičku nože mletého kmínu. Přislaďte medem a pijte denně vždy před jídlem.
– Při dýchacích potížích: Rozžvýkejte několik kmínových plodů a pak je vyplivněte.
Totot zboží najdete v naší nabídce e shop.