ANÝZ

ANÝZ
Pro svou mírně sladkou vůni se zřetelným lékořicovým aroma je anýz častou přísadou do pečiva, například perníku či chleba, sladkostí (sušenky, bonbóny) a vánočního cukroví. Anýz se používá pro zjemnění sladkých jídel, ovocných salátů, jablečných, hruškových nebo švestkových kompotů. Pomůže i při domácím konzervování ovoce a zeleniny a při výrobě likérů. Odvar z anýzu čistí žaludek, podporuje trávení a chuť k jídlu, zmírňuje plynatost, osvědčuje se proti zácpě a kolice a ulehčuje odkašlávání a pomáhá proti rýmě. Je pomocníkem i při nevolnosti, nadváze a nečisté pleti. Anýz působí i proti stresu a negativní energii, kterou stres vyvolává.
– Pro svěží dech stačí rozžvýkat několik semínek. Při nespavosti svařte anýz s mlékem a medem. Kojící maminky mohou anýzem podpořit i tvorbu mléka.

– Když nemůžete spát, svařte si lžičku rozdrceného anýzu se sklenicí mléka, přidejte med a je to.

Tento zázrak najdete v našem E-SHOPU.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky