DOMÁCÍ KLOBÁSY

klobásyDOMÁCÍ KLOBÁSY 

Recept:  5kg vepřového bůčku, 3kg vepřové kýty,2kg vepřové plece. Máte-li jiný druh masa než je vepřové, můžete použít místo plece, nebo kýty. Bůček zachovejte, sádlo je v klobáse důležité. Bez něj bude suchá a nebude chutnat. Naopak, bude-li tuku v klobáse moc, bude se vypékat. Koření, střívka

POZOR: používejte vždy čerstvé maso. Mražené není k výrobě domácí uzeniny vhodné.

Doporučujeme místo jednotlivých druhů koření koupit již namíchané směsi. Jejich složení a vyváženost jednotlivých ingrediencí vám zaručí dobrý výsledek. Dávkování je uvedeno na obalu. Jedno balení vystačí na více dávek klobás.

PAPRIKOVÁ KLOBÁSA -paprika sladká a pálivá, pepř, kmín, česnek.

OSTRAVSKÁ KLOBÁSA -paprika pálivá, pepř, kmín, koriandr, česnek.

BYLINKOVÁ KLOBÁSA -pepř, kmín, zázvor, muškátový ořech, petržel nať,cibule, paprikový granulát zelený.

Najdete zde a zde a zde.

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostičky. Přidáme koření dle návodu na sáčku a necháme vše v chladnu do druhého dne. Druhý den pomeleme maso na mlýnku s většími otvory a dobře promýcháme. Nacpeme maso do střívek a střívka uzavřeme. Naplněné dáme ještě na noc do chladna dozrát a po té udíme  na 90 stupňů celsia asi 6 hodin.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky