DOMÁCÍ PAŠTIKA

Domácí paštikapaštika

  • 1 kg vepřových jater
  • 1 kg vepřového masa
  • 1 kg vepřového sádla (nevytopeného)
  • 10 vajec
  • 1 smetanu
  • Paštikové koření, sůl

Dle chuti můžete přidat zelený pepř, brusinky, plátky mandlí, česnek, cibuli a vše co        vás napadne. Můžete použít i jiný druh masa. Krůtí, králičí, divočinu. Bude to určitě příjemné zpestření.

Jak dávkovat koření: V naší nabídce najdete hned několik směsí na paštiku, které jsou namíchané v takovém poměru, aby chuť byla dokonalá. Balení vám vystačí na 10 a více kg paštiky, podle druhu. Dávkování je uvedeno na obalu.

paštika1 paštika2 paštika3

 

 

 

 

LOVECKÁ PAŠTIKA – pepř, muškátový květ, zázvor, kardamon, nové koření, skořice.

ZLATÁ PAŠTIKA – pepř,kardamon,muškát květ, zázvor.

SELSKÁ PEŠTIKA – pepeř, muškát květ, zázvor, kardamon, kmín drcený, majoránka.

Najdete zde a zde a zde.

Postup: maso, játra a sádlo pokrájíme na kousky a pomeleme na mlýnku na maso. Umletou směs dáme do mixéru a nožem rozsekáme tak, aby směs byla tekutá. Přidáme ostatní přísady a zamícháme. Potom už jen naplníme do skleniček a vaříme na mírnější teplotě 2hodiny.

Pozor: nevynechávejte sádlo, bez něj nebude paštika držet pohromadě a nenamažete ji.

Nebojte se a jděte do toho. Samotná příprava paštiky rozhodně netrvá tak dlouho, jako její zaváření. Ušetříte zdraví i peníze a rodina se bude oblizovat.

Přeji vám mnoho zdaru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky