Dle chuti můžete přidat zelený pepř, brusinky, plátky mandlí, česnek, cibuli a vše co vás napadne. Můžete použít i jiný druh masa. Krůtí, králičí, divočinu. Bude to určitě příjemné zpestření.
Jak dávkovat koření: V naší nabídce najdete hned několik směsí na paštiku, které jsou namíchané v takovém poměru, aby chuť byla dokonalá. Balení vám vystačí na 10 a více kg paštiky, podle druhu. Dávkování je uvedeno na obalu.
LOVECKÁ PAŠTIKA – pepř, muškátový květ, zázvor, kardamon, nové koření, skořice.
ZLATÁ PAŠTIKA – pepř,kardamon,muškát květ, zázvor.
SELSKÁ PEŠTIKA – pepeř, muškát květ, zázvor, kardamon, kmín drcený, majoránka.
Postup: maso, játra a sádlo pokrájíme na kousky a pomeleme na mlýnku na maso. Umletou směs dáme do mixéru a nožem rozsekáme tak, aby směs byla tekutá. Přidáme ostatní přísady a zamícháme. Potom už jen naplníme do skleniček a vaříme na mírnější teplotě 2hodiny.
Pozor: nevynechávejte sádlo, bez něj nebude paštika držet pohromadě a nenamažete ji.
Nebojte se a jděte do toho. Samotná příprava paštiky rozhodně netrvá tak dlouho, jako její zaváření. Ušetříte zdraví i peníze a rodina se bude oblizovat.
Přeji vám mnoho zdaru.