KAŽDÉ MASO MÁ RÁDO JINÉ KOŘENÍ

maso

Maso je potravina pro náš organismus špatně stravitelná, čím tučnější, tím hůře si s ním naše trávící soustava poradí. Koření nám v tomto ohledu velice dobře poslouží. Díky některým druhům je maso ne jen lahodnější, ale hlavně stravitelnější. Jaké koření se na jaké maso nejvíce hodí?

Kuřecí                                                                                                                        Rozmarýn, šalvěj, oregano, tymián, zázvor, bobkový list, petržel, bazalka i kari, estragon, majoránka.
                                                                                                               Krůtí                                                                                                                              Rozmarýn, šalvěj, tymián, zázvor, petržel, bobkový list nebo koriandr, bazalka, estragon.
Králík                                                                                                                          Petržel, jalovec, bazalka, tymián, bobkový list, zázvor, šalvěj, rozmarýn, celer nať.                                    
Kachna a husa                                                                                                           Kmín, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, zázvor, černobýl.
Zvěřina                                                                                                                   Bazalka, tymián, jalovec, nové koření, bobkový list, petržel, majoránka, šalvěj, rozmarýn, saturejka, libeček, oregano, estragon.
Ryby                                                                                                                        Rozmarýn, šalvěj, bazalka, levandule, petržel, bazalka, tymián, celer nať, kopr, estragon.  .
Vepřové                                                                                                                   Estragon, kari, kmín, zázvor, petržel, máta, majoránka, pažitka.                       
Telecí                                                                                                                      Oregano, šalvěj, petržel, pažitka.                                                                       
Skopové                                                                                                                Oregano, šalvěj, petržel, nové koření, majoránka, bobkový list, kmín, rozmarýn, saturejka, libeček, tymián.                     
Jehněčí                                                                                                                      Máta, petržel, chilli, zázvor, rozmarýn, pažitka, oregano, šalvěj, saturejka, libeček, tymián.                                            
Hovězí                                                                                                                         Estragon, zelený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, kmín, petržel.

Mletá masa                                                                                                                                 bazalka,oreano, libeček, pažitka, saturejka, rozmarýn mletý.               

Grilovaná masa                                                                                                          rozmarýn, saturejka, bazalka, oreano, tymián.   

Dušená masa

estragon, majoránka.

Velmi tučná masa

oregano, rozmarýn, tymián,celetová nať.

Vnitřnosti

rozmarýn, šalvěj, tymián, majoránka, estragon.

                                                                                                                              

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky