BAZALKA
Její chuť a aroma se liší podle oblasti jejího původu. Silné aroma a peprně nasládlá chuť se výborně hodí k pokrmům připravovaným z rajčat. Hodí se skvěle k rybám, salátům a na pizzu. Dodá charakteristickou chuť zvláště zeleninovým a rajčatovým polévkám a omáčkám, které jsou ještě lepší ve spojení s olivovým olejem a česnekem. Bazalka oživí také sýry a těstoviny.
Bazalka zlepšuje činnost žaludku, snižuje nadýmání , podporuje chuť k jídlu a jeho lepší trávení a má protikřečové účinky . Proto se přidává k masu, které je pro člověka hůře stravitelné a k zelenině, která může nadýmat. Ulehčuje odkašlávání a uklidňuje nervy.
– Čaj z bazalky pomáhá proti pálení žáh
– Lze jí použít při zánětu mandlí jako kloktadlo.
Bazalku najdete i v našem e-shopu.