Skořice se využívá hlavně do sladkých jídel, kompotů, pudinků, vánočního cukroví a čaje, ale i do klasického svařeného vína. U nás najde využití v jablečném závinu nebo kompotu, mléčné rýži, vanilkovém pudinku či perníkovém koření. Každá země má navíc svoji specialitu, do které toto koření patří. Může to být například i pečené maso, horká káva nebo čokoláda. Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, zlepšuje trávení – štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou a snižuje tak jejich množství v krvi. Zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání,podporuje chuť k jídlu. používá se proti revmatismus,má dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie. Pomáhá při nachlazení, chřipce a kašli, při cukrovce.
Uklidňuje a projasňuje myšlenky, pomáhá těm co trpí zapomětlivostí a roztržitostí, dodává pozitivní energii.
– Za nejkvalitnější se považuje skořice ceylonská, kterou v naší nabídce také najdete.
Toto zboží najdete v naší nabídce e-shop.