UGRILOVAT KRŮTU? NIC SLOŽITÉHO.

 

Grilování je v létě při různých oslavách a jiných příležitostech ideální druh pohoštění. Jednoduché, rychlé a všichni jsou spokojeni. Při velkém množství hostů už to ale může být organizační a časový problém.

Jako občerstvení a zároveň zlatý hřeb vašeho grilování může být grilovaná krůta. Je to sice trochu složitější než grilovat plátky masa, ale výsledek a obdiv vašich hostů určitě stojí za to. S námi to hravě zvládnete. Máme pro vás podrobný postup jak na to.

Co budete potřebovat: Gril, který se dá dnes již na mnoha místech zapůjčit. Krůtu, kterou vám  ve specializovaných prodejnách na drůbeží maso prodají už naloženou. Neseženete-li naloženou krůtu, je třeba cca. 3 dny před grilováním napíchat pomocí jehly do masa na několika místech roztok vody a soli a nechat krůtu v chladnu. Můžete použít injekční stříkačku a silnější jehlu, případně je možné v domácích potřebách zakoupit jehlu na nastříkání masa. Dále si připravte alobal, drát, metlu a štětec nebo mašlovačku na potírání.

1. Nejprve si připravíme marinádu na potírání. Budeme potřebovat olej, směs koření na krůtu, pivo, misku a metlu. Na krůtu velkou cca. 10kg budeme potřebovat 200g koření,200ml. oleje a 300ml. piva. Do misky dejte koření a olej, postupně přidávejte pivo a míchejte metlou. Konzistence marinády musí být podobná řídké kaše, tak aby v ní neplavaly nerozmíchané kusy koření a zároveň aby nebyla úplně řídká a zbytečně neztékala do ohně. Bude-li třeba, přidejte trochu piva, či oleje.525523

531524527

 

 

532525

 

 

 

2. Navlékneme krůtu na gril. V místech kde končí krk ji zpevníme drátem. Stejně tak upevníme drátem ke grilu křídla a stehna, tak aby nevyčnívala a gril se mohl bez problémů otáčet. Pro jistotu můžete krůtu propíchnout drátem i na hrudi a i v tomto místě připevnit ke grilu.516517507514

506 508

 

 

3.Takto připravenou krůtu potřete připravenou marinádou a dejte na oheň. Počítejte s tím, že než budete moci krůtu začít konzumovat, budete ji grilovat min. 4-5hod. Záleží na intenzitě ohně a velikosti krůty. Chcete-li grilování urychlit, obalte celou krůtu alobalem.518 511 571

 

 

4. Po celou dobu grilování krůtu čas od času potřete marinádou. Když je krůta na povrchu hotová, začněte po tenkých plátcích maso okrajovat a konzumovat.

DOBROU CHUŤ !543538567Stejným způsobem můžete připravit na grilu i prase, sele, jehně a podobně.sele

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky