Přinášíme vám část článku, který otiskly Novinky CZ 26.1.2014. vybrali jsme pro vás nejzajímavější úryvky.
Aby ušetřili, přestávají lidé v Česku chodit na jídlo do restaurací a fastfoodů a stále více vaří doma. Polovina z nich si nosí oběd i do zaměstnání, potvrdil nedávný průzkum společnosti Profesia. Vaření doma je totiž nejlevnější způsob stravování. Lidé si sami mohou ovlivnit nejen množství, druh a kvalitu zakoupených surovin, ale i to, co si uvaří. Češi tak reagují na zdražení potravin, které odstartovala loni v listopadu centrální banka intervencemi na oslabení koruny. navíc při jednom vaření si připraví jídlo třeba i na další den. Potvrdil finanční poradce František Macháček. Při napjatých rodinných rozpočtech tak podle něj vařením doma mohou výrazně ušetřit Jen za nákup potravin už vydáváme přes 20% měsíčních výdajů. Na obědy chodí méně lidí, potvrzují majitelé restaurací. Pokles zájmu zaznamenávají i fasfoody.
Ano, začínáme vařit doma, přiznává stále více rodin. Je to levnější, zajistíte rodině oběd, zbude na večeři a konec konců, je to i levnější než kupovat studené večeře, když houska stojí dvě až tři koruny. zanedbatelné není ani zdravotní hledisko. Roste počet lidí. kteří častěji vaří i proto, proto že prostě chtějí vědět z jakých surovin je jejich jídlo připravené. Rozhodně jsou lepší doma pečená kuřecí prsa, než dokola kupované housky se salámem a instantní polévky, shodují se nutriční terapeuti. Výhodou je, že většina Češek i Čechů umí vařit a kuchařky patřím u nás k nejčastějším bestsellerům.
NEVÍTE JAK NA TO? NEMÁTE NA VAŘENÍ ČAS? JAK, KDE A CO NAKUPOVAT? CO SE MŮŽE ZVRTNOUT? JAK VYTVOŘIT JÍDELNÍČEK? Na tyto i další otázky vám odpoví náš ebook pro hospodyňky, který vám zdarma pošleme na vaši emailovou adresu.
Ebook má 18 stran plných rad a inspirace.
Napište si o ebook na adresu elpo@email.cz. Brzy už budete mít možnost stáhnout si tento ebook přímo z tohoto webu.