V létě to není jen o grilování.

zavařováníLÉTO NENÍ JEN O GRILOVÁNÍ

Trendem dnešní doby plné chaosu a stresu se stalo vracet se k tomu, co známe z mládí. A mezi takové zážitky patří dovolená pod stanem, v chatkách nebo na vlastní chalupě. A k té patří vaření. I děti, které přes rok jí ve školní jídelně musíme nakrmit.

Kdo by chtěl ale trávit prázdniny u plotny. Proto ideální prázdninové jídlo je to, co se nahází do hrnce, zamíchá a uvaří. Žádné dlouhé vyváření.

A k tomu jsou naprosto ideální směsi koření na běžné vaření. Mají sladěnou chuť, vyjdou levněji než kupovat jednotlivé druhy koření a jsou za pár korun.

Na víc je můžete použít hned na několik různých jídel.

GULÁŠOVÉ KOŘENÍ – GULÁŠ, POLÉVKA, OMÁČKA.

KOŘENÍ NA ŠPAGETY – TĚSTOVINY, SALÁT, PIZZA, POSYPAT ROHLÍK ROZPEČENÝ SE SÝREM.

NA MLETÁ MASA – KARBANÁTKY, SEKANÁ, HAMBURGER, ŠPÍZY…

BYLINKOVÉ MÁSLO – BRAMBORY, RÝŽE, TĚSTOVINY, ZELENINA, LUŠTĚNINY..

VEGA – OMÁČKA, POLÉVKA, POMAZÁNKA…

VÝVARY – stačí přidat sušenou zeleninu a zavářku a polévka je hotová.

SUŠENÁ ZELENINA – stačí ji namočit do vody a máme čerstvou zeleninu.

SMAŽENÁ CIBULE – ideální na posypání brambor a knedlíků. Stačí ji trochu zahřát na pánvi a cibulový základ je hotový.

BYLINKY – PAŽITKA, PETRŽEL, MEDVĚDÍ ČESNEK, CELER NAŤ, LIBEČEK… rychlá náhrada za ty čerstvé.

 

 

Dalším velkým fenoménem poslední doby je zavařování a jiné konzervování.

Podrobnější informace o sterilování najdete na našem webu.

Zatím se konzervuje spíše ovoce a suší bylinky. Velmi brzy však přijdou na řadu okurky, rajčata, papriky, tykve, houby a další produkty zahrádek a lesa. Tady se bez koření neobejdete. Najdete ho v našem e shopu.

utopenci

Léto, to jsou také oslavy, sešlosti . A co jiného ozvláštní takovou příležitost než domácí utopenci, nakládaný sýr a podobné lahůdky.

I na to najdete v naší nabídce skvělé směsi koření.

sele

A pokud chcete zažít mimořádný zážitek ? Stačí roztočit na rožni selátko nebo krůtu. Taková pochoutka se dá už dnes koupit napíchaná solí a kompletně připravená. Ale je nutné ji při grilování potírat nálevem. I na ten vám doporučíme koření.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky