SUŠENÁ ZELENINA
Nejprve několik slov o výhodách sušené zeleniny.
Je zdravá.
Sušená zelenina si zachovává vitamíny, minerály i ostatní zdraví prospěšné látky. Zachovává si i barvu a vůni.Je trvanlivá.
Budete-li sušenou zeleninu dobře skladovat. V suchu , temnu a mimo přímé teplo, vydrží vám i 18 měsíců.Nemá žádný odpad.
Nekazí se, nemusíte vyhazovat slupky. Je to jen čistý produkt, který komplet spotřebujete.Zdravé mlsání u televize.
Zkuste si dát místo brambůrků třeba sladkou sušenou mrkev. Uvidíte, že vám zachutná.Nahradí čerstvou zeleninu.
Je to jednoduché, stačí ji namočit do vody a po chvíli z ní máte opět čerstvou zeleninu. Doba namáčení se odvíjí od druhu. Tvrdší druhy jako je třeba kořenová zelenina je třeba namáčet déle. Čím více vody vstřebá, tím je měkčí a lahodnější. Křehké druhy jako je třeba cibule nebo pórek stačí namočit krátce.Šetří čas a místo.
Sušená zelenina se dobře skladuje a nemusí se nijak loupat, škrábat, omývat.Je to přírodní barvivo pokrmů.
Nechcete používat v kuchyni umělá barviva, ale chcete aby jídlo bylo příjemné na pohled? Jemně mletou zeleninu můžete použít jako přírodní barvivo. Mletý špenát, červenou řepu, rajčatový prášek, mrkev. na žlutou barvu použijte koření kurkumu.