Omáčky jako od profesionála.

Také vaříte tzv. rychlé omáčky? Vývar z masa nebo zeleniny zahustíte jíškou nebo jen moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíte solí a pepřem a přidáte maso, případně třeba žampiony, kopr a podobně podle druhu omáčky? Pak už jen příloha a je hotovo?

A co takhle použít jiný jednoduchý způsob a omezit tak, nebo se úplně vyhnout mouce, která není pro naše tělo ve velkém množství moc vhodná. A na víc dodat omáčce i výbornou chuť.

Na oleji zpěňte cibuli, čím více cibule tím lépe. Máli- být omáčka tmavá, musí být cibule do zlatova. Pokud máte, můžete k cibuli přidat i nastrouhanou kořenovou zeleninu a trochu to osolte. Když je vše krásně měké, rozmixujte tento základ na kaši a zalijte vývarem. Zelenina dodá omáčce výbornou chuť i vůni.

No a je hotovo. Komu se bude zdát přeci jen omáčka málo hustá, může použít trochu té mouky. Tento způsob lze použít i na zahuštění polévek, jen té zeleniny dáte trochu méně.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Archivy
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky